Search
  • Folkjykä

Facebook-streamia luvassa Tahmelan Huvilalta 27.5.

Esimerkiksi Youtubessa tai Facebookissa esitettyihin livekeikkoihin ei ole voinut olla törmäämättä muutaman viime kuukauden aikana. Olen itsekin tempaissut keittiö- ja olohuoneliven poikkeusolojen alettua maaliskuussa. Kokemus oli varsin psykedeelinen ensimmäisellä kerralla: sitä keskittyy seilaamaan piuhojen viidakossa ja seuraamaan jos jonkinlaista monitoria samalla, kun täytyy vain luottaa siihen, että ruudun takana on yleisö ja kaikki toimii. Meillä oli hienot systeemit järjestelmäkameroineen ja äänikortteineen, kun itse ikään kuin "illan isäntänä" operoin kaikkein pyhintä, läppäriä, joka tuuttasi hertsejä bittimuodossa ikuisuuden siniseen laguuniin. Laulujen välissä tuli selattua Facebookin kommentit, mikä osaltaan kyllä rikkoo sinänsä immersiivistä keikkakokemusta. Toisella kerralla päätin vetää aivan luomuna: kännykkä itse tekemälleni hienolle kameraständille (kuva alempana) ja vaaran tunnulla läpi. Molemmat ääripäät tuli koettua!


Mikäli et vielä ole kerennyt kokemaan näitä ihmeellisiä hetkiä, suosittelen! Megaluokan adrenaliiniaddiktit laittavat vain kameran päälle sen kummempia miettimättä - itse en ole aivan niin kova tyyppi. Kalustoa joko tarvitset tai et tarvitse, riippuen siitä, mitä haluat tehdä. Netti on pullollaan ohjeita. Kokeile ja ihmety!


Esiinnyn Tahmelan ihastuttavalla huvilalla puolentoista viikon päästä. Olen esiintynyt siellä muutamaan otteeseen aikaisemmin, ja siinä on kyllä paikkojen paikka; viihtyisä puutalo keskellä Tahmelaa Tampereella. Tahmelan ja Pispalan alueella kävely nyt on muutenkin parasta sielun buuttausta koronakaranteenin loputtomille päiville. Huvilan Janne hoitaa striimausasiat kuntoon, ja minä keskityn vain soittamaan. Ai että!


Muutamia kuunteluvinkkejä aurinkoon:

Jarkko Martikainen - Laiturilla

Niina Annika & Aurinkoiset - Kuin ihminen kuuntelisi

Eerolan Reetta & Eroottiset - Lapsen pää

Sunnuntai - Läpi Kiven Ja Tulen


Nähdään Tahmelan Huvilan livessä!


Rakkautta,

FolkjykäKuusiokoloavainsetti toimii hyvin striimausjalustana. Pala teippiä väliin, jottei puhelin lipsahda kesken striimin!


29 views0 comments

Recent Posts

See All