Search
  • Folkjykä

Superjykä Spotifyssa!


Tässä se on.


Vuodesta 2017 kuvioissa pyörinyt kitarakuvio sai käyttöä varsin mallikkaasti tämän laulun myötä. Päälle piti tietysti höpöttää mahdollisimman paljon mahdollisimman nopeasti: asioiden tekeminen helpoimman kautta harvoin kuuluu metodologiaani. Nauhoitimme tämän jo vuonna 2018, mutta se ei äänitteenä oikein lähtenyt vielä silloin - jotain puuttui. Kaikkea kokeiltiin - läiskittiin ties mitä esineitä ja räpläsin jopa munniharppua, mutta ottojen välissä ja aikana tapahtuneet spontaanit naurunremakat lipsauttivat koko touhun huumorin puolelle.


Keväisenä iltana valoisa ajatus tulvi selkeänä mieleeni - tämä biisi tarvitsee Nintendoa! Kasibittiset soundit lataukseen ja menoksi. Opiskelin pikaisesti vanhojen kasibittisten systeemien käyttöliittymää ja yritin olla mahdollisimman uskollinen lapsuuden sankarilleni Bucky O' Harelle. Vinkkinä midiäänittäjille: kannattaa soitella midin alle tulevat raidat metronomin kanssa. Itse en niin tehnyt, ja työtuntimäärä luultavasti kaksinkertaistui.


Hiphop-estetiikka oli vaikea asia: olen henkiseltä iältäni lähempänää yhdeksääkymmentä kuin yhdeksäätoista. Hauskanpidolla saa anteeksi yllättävän monia asioita, ja loppujen lopuksi tämänkin biisin vokaaliraidat syntyivät noin tunnissa - mitäs sitä turhaan hinkkaamaan. Syntynyt keitos on siis vajaan kolmen minuutin pastissi kitara- ja supersankareille, hiphopille, Nintendolle ja itselleen nauramiselle.


Superjykä on ollut keikkaklassikko jo ensimmäisestä keikastani lähtien - useasti se tuntuu naurattavan yleisöä, mutta lyriikat ovat erittäin vakavasti itseironiset - me kaikki olemme supersankareita omassa touhussamme, eivätkä sille voi mitään edes foorumien meteliukot. Kyllä maailmaan virheitä ja kritiikkiä mahtuu, muttei kaikkea kannata ottaa niin vakavasti. Siispä otan hyvän asennon, lähetän Superjykän puhelinkopista maailmalle ja sanon: "Tällainen siitä tuli."

13 views0 comments

Recent Posts

See All