Search
  • Folkjykä

28. toukokuuta


Eilen soitin livestream-keikan Tahmelan Huvilalta! Siellä on ilo soittaa; akustiikka ja miljöö ovat kohdillaan. Ilmassa oli taas kerran taikaa! Kosolti kiitoksia kaikille keikkakokemuksen jakaneille. Mikäli keikka jäi katsomatta, voit tsekkailla sen Facebookissa tästä. Oma soittoni alkaa noin vartin kohdalla, ja ennen minua sävellyksiään tempoo J Mikael. Äänitekniikan kanssa oli omat vaikeutensa, mikä kuuluu paitsi vedossani, myös livestreamin henkeen.


Olen ilokseni huomannut, että laulutaitoni on kehittynyt älyttömästi! En ole mitenkään erityisesti treenannut: uskon, että talven ja pimeyden paino on pudonnut äänihuulia rasittamasta. Nykyään tuntuu oikein mahtavalta kiekaista hullulla itsevarmuudella varustettuja nuotteja, etenkin kun puheääneni on noin 7 oktaavia matalempana. Kolme vuotta esiintymisiä on tehnyt myös lihasmuistille jännittäviä asioita, ja nykyään vaikeampaakin kitaratyöskentelyä (työskentelyltä soittaminen joissain riffeissä tuntuukin) sisältävät laulut, kuten Laituri tai Pikku-Bukowski, hoituvat sormieni osalta itsestään: käteni liitävät otelaudalla ja minä lähinnä ihmettelen vieressä.


Olen musiikin suurkuluttaja. Kaikki uppoaa, ja varsinkin nyt kotonakökkimisaikana olen huomannut etsiväni jos jonkinlaisia fiksejä milloin mihinkin musiikinnälkään. Latasin muutama viikko takaperin kasibittisen Nintendon ääniä tuottavan plugarin äänitysohjelmaani. Se herätti vanhan videopelinörtin: käytännössä nyt näpyttelen ikivanhalla Microkorg-synallani erilaisia Mario- ja Mega Man- soundeja purkkiin. Tästä kaikesta rupesi syntymään niin pölhöä kamaa, että päätin avata erään vanhan äänityksen studioraidat ja aloin hommin. Keikoilla käyneet muistavat ehkä tämän räphenkisen kappaleen, jossa melkoisen tykittelykitaroinnin päälle heitetään jos jonkinlaista läppää folkjykämaniasta ja meteliukoista. Biisi äänitettiin debyytti-EP:n jatkoksi, mutta luovuin sen sisällyttämisestä, koska biisi oli mielestäni vähän nolo. Itsensä nimittäminen supersankariksi oli lähtökohtaisesti hauska läppä, mutta se alkoi kulahtaa, kun muun albumin kokonaistunnelma oli niin totinen. Läppä parani heti, kun kuvittelin tasohyppelyhenkisen Folkjykän voittamassa päänsisäisten tasojen loppupomoja.


Biisi ilmestyy mahdollisesti videon kanssa lähiviikkoina ainakin Youtubeen. Seuraava kappalekin odottelee vuoroaan kärsimättömänä, joten luultavasti alan nopeasti työstää sitä tämän musiikillisen Nintendo-kasetin jälkeen.15 views0 comments

Recent Posts

See All