top of page
NI0B5461 (1)_edited.jpg

Folkjykä & Kuntoutujat

Kuntoutujat on:

Jouni Gerasimow - mandoliinikitara, basso

Pauli Rauramo - perkussiot, rummut, ukulelebasso, haitari, taustalaulu

Eemeli Hakala - sähkökitara, basso

Oskari Korhonen - sello, taustalaulut

Kuuntele debyyttisinkku Katajalaulu 

Kuuntele Lentäjä 

Kuuntele Maisema

Esiinnyin pitkään livenä yksin, ja vaikka se siistiä onkin, koin silti, että mun ilmaisusta puuttuu jotain. Olen aina rakastanut suuria biisejä, kieroja biisejä, kauniita ja avaria biisejä, ja koin, etten pelkällä akustisella kitaralla saanut niitä tarpeeksi suuriksi, kieroiksi, kauniiksi ja avariksi. 

Erään festarikeikan jälkeen vuonna 2019 tuli puheeksi taustabändin perustaminen Eemelin ja Oskarin kanssa. Molemmat olivat tuttuja soittokavereita, ja tiesin homman toimivan. Kysyin vielä mukaan pitkäaikaisinta soittokaveriani Paulia, ja Paulihan lähti. 

 

Alkuun visiot olivat aika villejä: halusin oktaavipedaalilla maustettua selloa ja kaiken maailman eksoottisia kielisoittimia värittämään ilmaisua. Sittemmin toimivaksi komboksi valikoitui akkarini lisäksi sähkökitara, basso, haitari, perkussiot ja sello. Ensimmäinen keikkakin oli buukattu! 

Muistan, miltä tuntui soittaa tuttuja biisejä ensimmäistä kertaa nelihenkisesti. Tunne oli sanoin kuvaamattoman maaginen: jotain tapahtui treeniksellä. Biiseihin tuli juuri sitä, mitä ne tarvitsivat. Täytyy myöntää, että vaikka tykkään tehdä yksin asioita, olen kuitenkin myös varsin kova tiimipelaaja: nautin erityisesti johtopaikalla kipparoinnista, ja sitä tässä sai tehdä. Yhtäkkiä Folkjykä oli muuttunut akustisesta aktista tulkitsevaksi äänimaailmaorkesteriksi. 

Ensimmäiselle keikalle valmistautuessa törmättiin ongelmaan: vaikka kaikki bändissä ovat tajuttoman kovia multi-instrumentalisteja, oli kahden biisin kohdalla basson varteen tarttuminen yksinkertaisesti mahdotonta meidän soitinvalinnoillamme. Pari viikkoa ennen keikkaa otin yhteyttä Jouniin asian tiimoilta, ja Jouni sanoi sen suuremmitta puheitta: Eiköhän se käy. Jouni oli tuolla ensimmäisellä keikalla mukana vain noissa kahdessa biisissä, mutta ennen kuin huomasimmekaan, oli Jouni tuonut omat sovituksensa ja oman soittopanoksensa koko bändiin. Näihin aikoihin mulle aikoi valjeta, että ensimmäinen levy taitaa olla bändilevy; niin hyvältä kaikki kuulosti ja tuntui.

Kuntoutujat-nimi taisi tulla Oskarilta. Olin nimen suhteen aluksi vähän epäluuloinen, mutta sittemmin oon kokenut nimen tehokkaana tapana viestiä jotain meidän musiikistamme. Mielenterveys, sen ongelmat ja niiden voittaminen tuntuu olevan aihe, josta en lopeta kirjoittamista. Se ei tavallaan ole tarkoituksellista, mutten myöskään halua masennella musiikissa - huonot päivät ja olot puran ihan mielelläni muuhun kuin musiikkiin. Siinä mielessä koen, että Folkjykä & Kuntoutujilla on uniikki valo, jota tuomme keikoillemme ja josta jengi tuntuu kerta toisensa  jälkeen innostuvan. Kiitos siitä! 

Folkjykä & Kuntoutujien esikoisalbumi "Parempaa Aikaa" ulkona! 
Kuuntele Parempaa aikaa Spotifyssa
Kuuntele Parempaa aikaa Tidalissa
Kuuntele Parempaa aikaa Youtubessa

bottom of page